Το βασικό ερώτημα δεν είναι ΠΩΣ θα βρούμε λεφτά να πληρώσουμε, αλλά ΓΙΑΤΙ να πρέπει να πληρώσουμε

30 Απρ.

ΜΑΦΑ 1

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Σίγουρα υπάρχει πληθώρα οικονομολόγων, λογιστών, και τραπεζιτικών να εξηγήσουν με τεχνικούς όρους την λειτουργία της οικονομίας, όπως αντίστοιχα, υπάρχει πληθώρα γιατρών, βιολόγων και χημικών να εξηγήσουν με επιστημονικούς όρους τον τρόπο λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού. Όμως, ούτε την λειτουργία γαστρεντερικού ή του αναπνευστικού συστήματος, ούτε την λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος χρειάζεται να γνωρίζει επακριβώς κάποιος για να καταλάβει ότι εάν δεν έχει να φάει θα πάθει ασιτία ή όταν δεν αναπνέει θα πάθει ασφυξία.

Ένα απο τα βασικά γνωρίσματα του καπιταλιστικού συστήματος (και πολύ πιο έντονα στην νεοφιλελεύθερη μορφή του) είναι η συνεχής συσσώρευση πλούτου στα χέρια μίας μικρής μερίδας ανθρώπων, το οποίο γίνεται εις βάρος των διαθέσιμων αγαθών για την πλειοψηφία των ανθρώπων. Στον ανθρώπινο οργανισμό, τα μόνα κύτταρα τα οποία συσσωρεύουν θρεπτικά συστατικά και πόρους εις βάρος των υπολοίπων κυττάρων είναι τα καρκινικά κύτταρα. Συνεπώς, όπως θα ήταν παράλογες οποιεσδήποτε θεαραπείες κατά του καρκίνου οι οποίες δεν θα είχαν ως στόχο την τελική εξάλειψη του, άλλο τόσο παράλογες είναι οι οποιεσδήποτε λύσεις στην οικονομική κρίση, δεν έχουν ως τελικό στόχο την εξάλειψη της συσσώρευσης πλούτου στους λίγους εις βάρος των πολλών!

ΜΑΦΑ2

ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ

Τα μέτρα τα οποία περάσαν ήδη και εντατικοποιούνται με την υπογραφή του Μνημονίου, ώστε η όποια μείωση των κερδών της ντόπιας και διεθνούς πλουτοκρατίας λόγω της παγκόσμιας οικονομικής  κρίσης, μεταφερθεί ως χρέος στις πλάτες του συνόλου της κοινωνίας είναι ακριβώς στην αντίθετη κατευθυνση απο την οποία θα έπρεπε να εξετάζεται. Είναι προφανές ότι οι απολύσεις, οι μειωσεις μισθων και συνταξεων, οι περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα, το ξεπούλημα εταιριων παροχής δημόσιων αγαθών μέσω ιδιωτικοποιήσεων και το κούρεμα των καταθέσεων των ταμείων προνοίας, συντάξεων και μισθοδοσίας επιχειρήσεων καθως και η ανευ όρων παράδοση στις εντολές της Τροϊκας, αφήνοντας ανέπαφες τις όποιες δομές εκμετάλλευσης και συσσώρευσης πλούτου, έχουν ως βασικό στόχο να πλήξουν τα λαϊκά στρώματα και να μπεί ταφόπλακα σε όλες οι κοινωνικές κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος από τον προηγούμενο αιώνα μέχρι σήμερα. Το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι η πλουτοκρατία να απομυζήσει ακόμα περισσότερα κέρδη οδηγώντας, με μαθηματική ακρίβεια, σε περεταίρω εξαθλίωση και φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων. Και φυσικά, όποιος πολιτικός ή «ειδικός» θεωρεί ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, και η εξαθλίωση της κοινωνίας είναι μονόδρομος απλώς δεν μας κάνει!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΜΑΦΑ3

ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Απο την προσπάθεια του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, για λεηλασία της κοινωνίας, δεν θα μπορούσε να λείπει και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της, υποθάλπτοντας λογικές κοινωνικού κανιβαλισμού, μέσω των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, με δυο βασικούς πυλώνες:

·        Την στοχοποίηση εργαζομένων, του δημόσιου και τραπεζικού τομέα, οι οποίοι –ακόμα- ίσως βρίσκονται σε λίγο καλύτερη μοίρα απο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ πιο ευάλωτοι, κυρίως όμως λόγω της απουσίας συλλογικών δομών και αξιοπρεπούς συνδικαλισμού για να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα.

 

·        Την στοχοποίηση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως οι δέκτες κοινωνικών επιδόματών και οι μετανάστες οι οποίοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους, λες και μπορεί να εξισωθεί αυτό το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, με την επιλογή της μεγιστοποίησης του κέρδους.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

Χ.Κ

Σχολιάστε